Bij het naderende afscheid van de Britten uit de EU is de Battle Royal slot game een geschikte keuze voor een nieuwe slot. Het spel laat je spelenderwijs kennis maken met een stukje onvervalste Britse historie. We gaan ons verdiepen in de geschiedenis van de roemruchte King Henry the 8th van het koningsgeslacht Tudor en zijn 6 vrouwen. Dat doen we aan de hand van een vermakelijke slot met een ietwat luguber uitgangspunt. Het is voor het eerste dat ik een slot game aanprijs waarin de vrouwen bij bosjes worden onthoofd.

Hoofdpersoon van de Battle Royal slot game: King Henry 8

Henry the 8th – ofwel Hendrik de achtste – was een beroemde koning van Engeland in de tijd dat het Britse rijk zich nog als wereldrijk moest gaan ontwikkelen. Naast zijn politieke en militaire activiteiten werd hij vooral beroemd door zijn 6 vrouwen waar het meestal slecht mee eindigde. Van twee ervan liet hij zich scheiden. Omdat dat van de Paus niet mocht liet hij zich tot hoofd van de Anglicaanse kerk benoemen, en is die kerk tot vandaag de dag de belangrijkste van Engeland. Scheiden was overigens zo ongeveer het beste dat je als vrouw van Henry kon overkomen. Van de overige 4 overleefde alleen de laatste hem. Eén stierf een natuurlijke dood, de overige twee liet hij zelf onthoofden.

Slot game over koning Henry met zijn 6 vrouwen

Henry 8 en zijn vrouwen in de Battle Royal slot gameMaar de tijd heelt alle wonden en dus is er een vrolijke Battle Royal slot game, bedacht door de slot ontwikkelaars van Play’n Go. Battle Royal is een 5×3 slot met 20 winlijnen. Koning Henry fungeert in het hoofdspel als wild symbool en daarnaast zijn er fraai gestileerde schilde als scattersymbolen. Henry’s vrouwen vormen de premium symbolen van het spel en leveren veel punten op. Met de scatters kun je respectievelijke de free spin feature of the ‘Long live the King’ feature activeren:

  • Bij de free spins wordt aan het eind van ieder spin een van Henry’s vrouwen onthoofd tot er een overblijft. De onthoofde dames leven daarna als wild verder. Door vooraf op de juiste vrouw te gokken die Henry overleefd, kun je de Long live the King feature activeren en extra prijzen winnen.
  • Bij de Long Live the King feature krijg je in de rol van koning henry de gelegenheid om lootboxes (schatkisten) uit te kiezen en de bijbehorende rijzen te winnen. Zaak is daarbij wel om uit handen van de ronddwalende geesten van zijn ex-vrouwen te blijven. Lukt dat, dan is dit een bijzonder lucratieve spelfeature.
  • Daarnaast kan ieder moment de Royal Flush bonus vallen waarbij op alle rijen eenzelfde symbool verschijnt. Dat kunnen belangrijke symbolen met een hoge opbrengst zijn, maar natuurlijk ook de kaartsymbolen die wat minder opleveren.

Battle Royal slot is een leuke slot game

Met de Battle Royal slot game haakt Play’n Go in op de wat grotere belangstelling voor de geschiedenis van het land dat momenteel totaal ongecontroleerd op een Brexit afkoerst. Het geheel is grafisch leuk gemaakt en kan de speler tot 5.000 keer de inzet opleveren. Al is de kans daarop natuurlijk niet veel groter dan de kans dat je net als Koning Henry 6x trouwt in je leven. Het uitkeringspercentage of RTP van de slot is netjes met 96,56% en het spel lijkt een medium tot hoge variantie te hebben wat het spelverloop wat spannender maakt.

Let op Battle Royal is geen Battle Royale

Ik hoorde eerder iemand zeggen dat ze op Battle Royal had gezocht en dat dat geen slot machine is maar een online computerspel dat je tegen elkaar moet spelen. Dat klopt niet (helemaal). Als je op Battle Royal zoekt geven zoekmachines je vaak automatisch de resultaten voor Battle Royale. En dat is inderdaad de aanduiding voor multiplayer computergames. Fortnite is momenteel natuurlijk een populaire variant, maar ook spellen als Call of Duty: Black Ops 4 en Battlefield V hebben tegenwoordig zo’n Battle Royale functionaliteit. Maar Battle Royal is dus iets heel anders. Een vermakelijke slot game met een historisch karakter voor de geschiedenis liefhebbers.