De Easter Island slot game is gebaseerd op het bekende Paaseiland. Op 5 april 1722 ontdekte Jacob Roggeveen het eiland. Omdat het eerste paasdag was, besloot hij het Paaseiland te noemen. Het Paaseiland is wereldberoemd vanwege de immense en karakteristieke beelden die zijn gemaakt door de voorouders van de oorspronkelijke bevolking. Leuk dus om even wat tijd te besteden aan dit leuke spel. En uiteraard ook aan het verdere casinonieuws.

De vrolijke Easter Island slot game

Bezoek Paaseiland in de Easter Island slot gameDe Easter Island slot game is niet alleen vanwege de naam erg geschikt om rond Pasen te spelen. Het is een echt lentespel met een aanstekelijk deuntje en een vrolijke sfeer. Die sfeer wordt compleet gemaakt door de kolderieke manier waarop de Moai – de bekende Paaseiland beelden – in het spel worden gebruikt. Als een soort mascottes die het spel opvrolijken.

In het spel komen we verschillende leuke features tegen. Standaard zijn er 5 rollen met 3 lijnen met dierensymbolen die een hoge uitbetaling hebben en andere symbolen met een lagere waarde. Iedere win zorgt voor een respin waarbij een winnend dierensymbool alle andere dierensymbolen vervangt. En hetzelfde geldt als een laag-uitbetalend symbool wint, dan worden bij een respin alle laag-uitbetalende symbolen vervangen door dat winnende symbool. Ook erg leuk is de kans dat het spel uitvouwt van 3 rijen en 27 winlijnen naar maximaal 7 rijen met maar liefst 103 winlijnen. Een erg vrolijk, kleurrijk en vermakelijk spel met een RTP van 96,1 procent en een gemiddelde variantie. Een aanwinst van de creatieve spelmakers van Yggdrasil.

Poker een behendigheidsspel of kansspel?

Zo af en toe duikt hij weer op, de vraag of poker een kansspel is of een behendigheidsspel. Het vreemde daarbij is dat er veel beta-wetenschappers zijn te vinden die het spel objectief onder de behendigheidsspelen rangschikken. Oud-hoogleraar Kansrekening en Statistiek Ben van der Genugten gebruikte 10 jaar geleden zelfs zijn afscheidsrede aan de Universiteit van Tilburg om hier nog eens aandacht aan te besteden. Hij stelde dat Poker wetenschappelijk aantoonbaar een behendigheidsspel is en dat de Hoge Raad – die geoordeeld had dat poker een kansspel is – zijn mening moest herzien.

Ons land is ook niet de enige plek waar deze discussie speelt. Afgelopen week deed de hoge rechter in India uitspraak in een zaak tegen een organisator van pokerspelen. De rechter oordeelde dat Texas hold ‘em een puur kansspel is en daarmee dus onder de lokale gokwetgeving valt. We zullen deze juridische pokerstrijd nog regelmatig tegenkomen, denk ik.

Gaat de Wet Kansspelen op afstand er nu echt komen?

De KSA presenteerde vorige week haar jaarverslag. In het verslag, maar vooral in de begeleidende communicatie was de boodschap duidelijk. De Wet Kansspelen op afstand moet er nu toch echt komen en men vraagt de politiek haast te maken met de definitieve goedkeuring in de Eerste Kamer. Bestuursvoorzitter Jan Suyver van de Kansspelautoriteit gebruikt teksten als dweilen met de kraan open als het gaat om het bestrijden van illegaal aanbod zolang die wet er niet is. Die vergelijking gaat natuurlijk niet helemaal op. Hij vergeet te zeggen dat nu veel activiteiten vervolgd zijn die onder die nieuwe wet gewoon mogen. Maar verder kan ik het alleen maar met hem eens zijn. Zorg voor een duidelijke wet met een goed vergunningstelsel en we kunnen met z’n allen op een leuke en verantwoorde manier een gokje wagen.