Online bingo spelen vanuit je luie stoel

Bingo, wie kent het niet? De ballen worden gedraaid en vallen een voor een uit de molen. Heb je het kaartje met nummers vol, dan roep je….BINGO!!! Tegenwoordig hoef je daarvoor niet meer naar een Bingo-avond of gokhal. Er zijn talloze Bingo websites, waarop miljoenen mensen Bingo spelen. Het werkt precies hetzelfde als live Bingo en biedt net zoveel plezier.

Voordelen van online Bingo spelen

De online variant kent vele voordelen boven live Bingo. Zo kun je 7 dagen per week, 24 uur per dag spelen. Je bent dus niet afhankelijk van openingstijden of de wekelijkse Bingo-avond. Je speelt het comfortabel vanuit je luie stoel en tegen mensen uit de hele wereld. Daarnaast ontvang je vaak mooie welkomstbonussen die je bij live Bingo niet krijgt. Ook is het een heel sociaal spel. In online Bingo rooms is altijd een chatbox aanwezig. De spelers zitten daar lekker met elkaar te kletsen.

Probeer het direct en speel online bingo

5 gratis bingo spelen

Diverse soorten Bingo op internet

Online Bingo is in de basis hetzelfde als live Bingo, maar kent meerdere varianten en mogelijkheden. Zo kan het worden gespeeld met 30, 75, 80 of 90 ballen. En er bestaan progressieve Bingospellen, Single-player Bingo’s en chatgames.

90 ballen Bingo is bijna overal, behalve in de VS, het populairst. Bij dit spel strepen de spelers getallen weg van 1 t/m 90 op een 9×3 bingokaart (9 rijen, 3 kolommen). 75 ballen Bingo wordt ook wel Amerikaans Bingo genoemd. Spelers winnen hier als ze als eerste hun kaart van 5×5 nummers vol hebben. Bingo met 30 ballen wordt ook wel speedbingo genoemd. Een volle kaart met 9 nummers geeft Bingo. Bingo met 80 ballen is een nieuwe variant, die wordt gespeeld met 4×4 kaarten. In elke kolom staan getallen binnen een range van 20 (1-20, 21-40 etc.).

Dan is er progressief Bingo. Dit spel heeft net als andere progressieve casinogames de regel dat de Jackpot groeit tot iemand hem wint. Het komt dus voor dat er geen winnaar is, maar je kunt ook in één spel een heleboel geld winnen. Een deel van de prijs van een bingokaart gaat naar de Jackpot.

Verder bestaat er Single-player bingo. Dit spel speel je tegen de computer dus zonder medespelers. Het gaat veel sneller dan normale Bingo. Tenslotte zijn er chatgames. Dit zijn gratis spellen die je voor de lol met je medespelers in de chatbox speelt. De prijzen zijn bijvoorbeeld gratis Bingokaarten.

De spelregels van internet Bingo

Als je geregistreerd bent op een site, moet je eerst geld storten. Dit hoeft vaak maar een klein bedrag te zijn. De website geeft je meestal een leuke welkomstbonus, zodat je in het begin voor heel weinig geld kunt spelen. Na de storting, moet je Bingokaarten kopen. Elke kaart kun je één keer gebruiken voor een bepaald Bingospel.
Na de aanschaf van de kaart, ga je op zoek naar een Bingo room. Welke Bingo room je kiest, hangt af van de prijs van de Bingokaart. Dus wil je om een hoger bedrag spelen, dan ga je naar een andere room, dan wanneer je om een lager bedrag speelt. De site gaat nu automatisch of met de hand de Bingoballen trekken.

Als het getrokken cijfer voorkomt op een van je kaarten, dan markeer je hem. De speler die als eerste zijn kaart vol heeft, wint. Soms zijn er ook prijzen voor degene die als eerste een rij of kolom vol heeft. Vaak is er een progressieve Jackpot. Degene die zijn kaart vol heeft na een vooraf bepaald aantal trekkingen, wint deze Jackpot.