Nee, blackjack 21+3 is geen spel waarbij je blackjack haalt met pas 24 punten. Je zou in dat geval ook drie openingskaarten moeten krijgen uiteraard. Het is veel eenvoudiger. Eigenlijk is blackjack 21+3 een gewoon blackjack spel met een grappige sidebet. Feitelijk speel je twee losstaande gokspellen tegelijk met gebruik van dezelfde kaarten. Op beide spellen moet je apart inzetten.

De basis van blackjack 21+3, regulier blackjack

De kern van blackjack 21+3 is gewoon blackjack. Dat kennen veel bezoekers van deze site al, maar voor mensen die nog onbekend zijn met blackjack vat ik de regels even kort samen. Bij blackjack speelt iedere speler individueel tegen de bank met als doel dichter dan de dealer bij de 21 punten te komen (maar niet er overheen). Na het inzetten krijgen zowel de speler als de dealer twee kaarten. Die van de speler worden direct geopend, van de dealer alleen de eerst kaart. De tweede blijft voorlopig nog even dicht liggen.

Passen of kaart vragen bij blackjack

Nu gaat het spel van start. Heb je direct 21 punten (10, Heer, Vrouw of Boer tezamen met een Aas), dan heb je blackjack en win je het spel direct met een 3:2 uitbetaling. Tenzij de dealer ook blackjack blijkt te hebben, dan is het gelijk en hou je alleen je inzet. Maar zonder blackjack verloopt het spel als volgt.

Je probeert dichter dan de dealer bij de 21 te komen. Een Aas is 1 of 11 punten (afhankelijk van wat beter uitkomt), de overige plaatjes 10 en de verdere kaarten hebben hun eigen waarde. Je kent je eigen twee kaarten en de openingskaart van de dealer. Met die kennis maak je de inschatting of je dichtbij genoeg bent. Zo ja, dan pas je. Zo nee, dan vraag je een extra kaart. Als je onverhoopt boven de 21 punten uitkomt, ben je direct stuk (busted) en verlies je. Anders kun je nogmaals kiezen tussen passen of een kaart vragen.

Als je past, is de beurt aan de dealer. Die opent zijn tweede kaart en neemt eventueel ook nog een of meerdere kaarten. Hij doet volgens strikte regels en moet meestal bij 17 punten of hoger passen. Als ook de dealer klaar is (hij heeft gepast of is busted), wordt er eventueel uitbetaald:

  • Als je stuk gaat, ben je direct je inzet kwijt.
  • Heb je op tijd gepast maar heb je minder punten dan de dealer, dan ben je ook je geld kwijt.
  • Hebben jullie beiden evenveel punten, dan hou je je inzet.
  • Heb je meer punten dan de dealer of is die stuk gegaan, dan ontvang je een 1:1 winstbetaling.

De extra sidebet bij blackjack 21+3

blackjack 21+3 sidebetBij blackjack 21+3 kun je bij aanvang van iedere spelronde inzetten op een aparte sidebet, namelijk op de waarde van de gecombineerde drie openingskaarten (twee van jezelf en een van de dealer). Deze weddenschap wordt volledig apart afgehandeld (je zet er ook apart op in). Je eventuele winst of verlies staan dus los van je winst of verlies bij het blackjack spel. Concreet kun je op de volgende manieren winnen:

  • Het is een Straight Flush als je drie opeenvolgende kaarten van dezelfde kleur (harten, ruiten, klaver of schoppen) hebt. Dat betaalt 30 keer je inzet (30:1).
  • 3 of a Kind heb je bij drie dezelfde kaarten (bijvoorbeeld drie zessen) en levert je een 20:1 winst op.
  • Een Straight (10:1) betekent drie opeenvolgende kaarten, maar niet van dezelfde kleur.
  • Bij een Flush heb je drie niet opeenvolgende kaarten van dezelfde kaartkleur met een 5:1 uitbetaling.

Leuke sidebet voor tussendoor

Het spel wordt er op zichzelf wat levendiger door. Vooral omdat je naast de behoorlijk lage uitbetalingen van blackjack (maximaal 3:2 per spelletje) nu ook een kans hebt op zelfs 30:1 bij een Straight Flush. Maar reken je niet rijk. De kansen op winst zijn laag en overall is de RTP (Return-To-Player) van de 21+3 sidebet ongunstig met een huisvoordeel van maar liefst 13,4%. Af en toe blackjack 21+3 is dus een leuk uitstapje, maar maak er geen gewoonte van.