NOS Nieuwsuur bracht een reportage over een conferentie op het gebied van sportweddenschappen, afgelopen week in de Amsterdamse Rai. Buitenlandse bezoekers kregen daar nog behoorlijk wat sombere kost over zich heen met betrekking tot de Nederlandse legalisering. Inclusief de uitleg dat die uiteindelijk nog wel eens tot 2019 op zich kan kunnen wachten. En dat bovendien geheel afhankelijk van welke coalitiepartner de minister van Justitie mag gaan leveren. De reportage is wel leuk om even te bekijken: 

  • Een interview met een sportmarketeer en ondernemer op het gebied van sportweddenschappen, Bart Cordemeijer. Hij weet te vertellen dat feitelijk alle betaald voetbalorganisaties al ver zijn in hun gesprekken met online aanbieders van sportweddenschappen. Interessant is dat Ajax als eerste Nederlandse club al een sponsorovereenkomst aankondigde met een Aziatisch gokbedrijf. Omdat in Nederland de markt dus nog niet open is, richt de marketing zich officieel op Aziaten die op Europees voetbal willen wedden. Maar dat is uiteraard voorsorteren op de legalisering.  
  • Bijna van een romantische schoonheid zijn de opnames in het stadion van de Belgische voetbalclub KV Oostende, waar Cordemeijer zijn ‘gokkantoor’ toont. Zo klein dat hij er bukkend doorheen moet. En de dubbel uitgevoerde infrastructuur bestaat uit twee servers met stickertjes erop. Let op details als de duct tape op het plankje boven de server. Prachtige televisie. 

Nieuwe kaarten schudmachine op de markt 

Shark Trap kaarten schudmachine

Shark Trap schudmachine

Er komt een nieuwe schudmachine op de markt. De markt voor deze apparaten is een behoorlijk monopolie, maar de makers van dit nieuwe systeem claimen – behalve dat hun kaartenschudder kleiner en sneller is – een grote verbetering op de volgende punten: 

  • De Shark Trap – de naam van de schudmachine – herkent alle soorten markeringen, van minuscule putjes tot onzichtbare inkt. 
  • Dat betekent dat niet expres aanwezige imperfecties van de kaarten ook worden herkend. Zo zijn speelkaarten vaak niet 100 procent symmetrisch en maken spelers daar soms misbruik van. De Shark Trap herkent deze kaarten en laat het spel vervangen. 
  • En in het verlengde daarvan detecteert het systeem het ook als kaarten vies of versleten zijn. Ook daarvoor geldt dat een niet bewust aanwezige markering nog steeds een markering is die kan worden misbruikt. 

Ik ben benieuwd wanneer we de Shark Trap in de Live casino’s kunnen bewonderen. Overigens ben ik nog geen video van het systeem tegengekomen. 

NetEnt’s Hall of Gods heeft er zin in 

Een 47-jarige Noor heeft in juni op de desktopversie van de NetEnt slotgame Hall of Gods de jackpot binnengesleept. Hall of Gods betaalde de man 7,5 miljoen euro uit. Sowieso is de jackpot van deze game de laatste tijd goed gevuld en betaalt hij regelmatig uit. De game is in 2012 gelanceerd en de jackpot heeft sinds die tijd ruim 57 miljoen euro uitbetaald, waarvan 20,5 miljoen in het afgelopen jaar. Zes maanden voor de recente Noorse winnaar viel een jackpot van soortgelijke omvang in Groot-Brittannië. 

NetEnt’s Simon Hammon, Chief Product Officer roert uiteraard de trom: 

 “We are thrilled to see another fantastic global jackpot winner and are especially excited as the huge amount is one of the biggest of all time for NetEnt and one of our operator partners. (..) Now the jackpot has been reset and we look forward to the next big win on Hall of Gods and our other progressive jackpots.” 

NetEnt heeft een aantal van deze progressive jackpots, waaronder Arabian Nights™ en Mega Fortune™. Die laatste behaalde in 2013 een record-uitbetaling aan een speler van €17.86 miljoen. 

Mocht je nog geen kennis hebben gemaakt met Hall of Gods en dankzij de jackpot interesse hebben gekregen, nog even een kort overzicht. Deze game heeft vijf rollen met elk drie symbolen. Hierdoor speel je standaard met vijftien symbolen en twintig winlijnen. De slot ziet er prachtig uit met graphics en symbolen die in het teken staan van de Noorse mythologie met goden als Odis, zijn zoon Thor en de godin Freya. Daarnaast komen we veel mythische symbolen tegen in de vorm van wapens en ringen. Het spel heeft aardige features (gratis spins, wilds, scatter, bonusspel), een nette RTP van 95,5 procent en een naar het lijkt gemiddelde variantie. Het thema maakt het een populair spel in Noorwegen, dus wellicht niet helemaal toevallig dat daar de laatste jackpot viel?