Deze week wil ik even iets meer tijd besteden aan het cluster pays concept dat we steeds vaker tegenkomen in slot games. En daarna kunnen we natuurlijk weer uitgebreid spinnen met de nieuwste slot games die afgelopen week zijn uitgekomen.

Kennismaking met het cluster pays slot machines

Kennismaking is misschien niet helemaal de juiste uitdrukking. Echte slot game liefhebbers zullen al wel eens gespeeld hebben op een cluster pays machine. Deze slot games dateren van zo rond 2016 toen met name NetEnt begon te sleutelen aan het aloude slot machine concept. Van oudsher waren er allerlei goede redenen om met draaiende rollen te werken en die rollen netjes in rijen naast elkaar te plaatsen. Daaruit volgde vanzelf het idee van winlijnen en zo groeiden uit de klassieke eenarmige bandiet gaandeweg de prachtige video slots van vandaag de dag.

Cluster pays is meer dan rollen en winlijnen

Legend of Shangri-La Cluster PaysMaar tegelijkertijd is er natuurlijk geen reden meer om zo strikt met rollen en lijnen te werken. De game software van vandaag de dag maakt het mogelijk om dat idee veel losser te gebruiken. En zo ontstond het cluster pays gameconcept. Daarbij gaat het er niet om een bepaalde winlijn te vullen met de juiste symbolen. Bij cluster pays gaat het erom zoveel mogelijk gelijke symbolen te verzamelen die elkaar raken en samen een cluster vormen. Des te groter het cluster, des te groter de uitbetaling.

De eerste release van een cluster pays slot game was de NetEnt Aloha! Cluster Pays slot die in maart 2016 werd gelanceerd. Inmiddels zijn er veel andere mooie titels voorbijgekomen als de Emoji Planet Video Slot, de The Legend of Shangri-La, Twin Spin Deluxe, Lost Relics en recent de Berryburst en Berryburst MAX slots. Mocht je dus eens zin hebben om niet met de geijkte winlijnen te spelen, probeer dan een van deze slots met cluster pays.

Nieuwe slot games deze week: Wild 3 en Dark Red

Uiteraard kwamen er ook deze week weer wat leuke nieuwe slot machines in de lobby’s van de online casino’s terecht. De slot spellen die er het meest uitsprongen:

  • The Wild 3, een 5×3 video slot met 10 winlijnen van NextGen. Hoewel het een western thema heeft, zijn de hoofdfiguren een wasbeer, een stier en een coyote in cartoon stijl. Deze karakters fungeren als wilds in dit vrolijke spel vol verrassend leuke bonusfeatures.
  • Het mannelijke deel van de bevolking is wellicht het meest enthousiast over de nieuwe Wicked Tales: Dark Red slot. De Roodkapje in deze slot trekt met haar blonde lokken, rokje en decolleté duidelijk een andere categorie sprookjesliefhebbers. Overigens is deze slot voor iedereen boeiend door de minder gebruikelijke rollenstructuur. Bij de zogeheten Wandering Reels – de rondzwervende rollen – laat je steeds een andere groep van 3 rollen samen spinnen. Ook komen daarbij grote jumbo blocks met extra winkansen tevoorschijn.

Mocht je aan deze twee suggesties niet genoeg hebben komende week, dan zijn ook slots als Double Stacks, Jump en Vegas Magic zeker het proberen waard.