Ik had het recent al even over Double Ball roulette en beloofde er toen nog even wat uitgebreider op terug te komen. Want wat zijn de spelregels bij Double Ball roulette, welke bijzondere inzetten kun je doen bij deze roulette variant en wat zijn daarbij jouw winstkansen?

Het idee achter Double Ball roulette

evolution gaming Double Ball roulette

De essentie van Double Ball roulette is heel eenvoudig. In plaats dat er met één rouletteballetje wordt gespeeld, doen we dat bij Double Ball roulette tegelijk met twee balletje. Voor online Double Ball roulette is dat natuurlijk eenvoudig in de gamesoftware in te bouwen. Voor Double Ball roulette in het live casino is het lastiger. Daar is een aparte indeling van de tafel nodig voor de bijzondere inzetten. Maar vooral is er een mechanisme nodig om te zorgen dat beide balletjes uit elkaars vaarwater blijven. Het bedrijf Evolution gaming heeft daarvoor ‘a special patented device’ dat je op de foto ziet als een soort drukknop met een pijpje eraan. Als de croupier op een knop drukt, worden beide balletjes met een kleine tussenpoos in hun baan geschoten. Daarna is het wachten tot ze beiden in een vakje terechtkomen.

Welke bijzondere inzetten kun je doen bij Double Ball roulette

Uiteraard zit de lol vervolgens in het feit dat je een aantal bijzondere inzetten kunt doen, met bijzondere uitbetalingen bij winst. Ik zet alle Double Ball roulette inzetmogelijkheden even voor je op een rijtje:

  • Rood/zwart, even/oneven en 1-18/19-39. Bij deze inzetten moeten beide balletjes juist terechtkomen en in dat geval is de uitbetaling 3:1.
  • Eerste 12, tweede 12 of derde 12. Ook hier geldt weer dat beide balletje in het juiste reeks moeten terechtkomen en de uitbetaling is dan 8:1.
  • Eén rood, één zwart betaalt 1:1 uit. Dat is ook logisch. Eigenlijk doet het er niet toe waar het eerste balletje landt, als de tweede maar op de andere kleur terechtkomt. Gewoon een even-money bet dus.
  • 1 nummer (ook wel straight up of plein genoemd). Dat betaalt 17:1 uit als één van beide balletjes op dat nummer komt. En het dubbele (34:1) als beiden erop eindigen. Echter, als je echt alléén op de uitkomst speelt dat beide balletjes op hetzelfde nummer terechtkomen (een Gold Bet), speel je om de Double Ball Jackpot. Dat betaalt 1300:1 uit.
  • 2 nummers (Split). Als een van beide balletjes op een van de twee gekozen nummers valt, betaalt dat 8:1. Beide balletjes goed? Inderdaad, 16:1
  • 3 nummers (Street). Deze combinatie betaalt respectievelijk 5:1 of 10:1 uit.
  • 4 nummers (Corner) met een uitbetaling van 3:1 bij één correct balletje en 6:1 bij beiden.
  • 6 nummers (Line) met een winstbetaling van 2:1 of 4:1
  • Naast de al genoemde Double Ball Jackpot (alleen winst als beide balletjes op het gekozen nummer vallen met een uitbetaling 1300:1) is er ook nog de mogelijkheid om in te zetten op Two balls any number. Dat geeft een uitbetaling van 35:1.

Double Ball roulette. Betere winstkansen dan gewoon roulette?

Nee. De kansen en bijbehorende uitbetalingen zijn over het algemeen ongeveer in lijn met de kansen die je hebt bij het gewone roulette met een enkel balletje. Kijk bijvoorbeeld naar de ‘Two balls any number’ inzet. Daarbij maakt het eigenlijk niet uit op welk nummer het eerste balletje stopt. Alleen moet het tweede balletje daar vervolgens ook op uitkomen. De kans daarop is net zo groot als bij de inzet op een willekeurig enkel nummer bij gewoon roulette. En de uitbetaling ook.

Het spel levert je dus onder de streep geen (of slecht minimaal) betere winstkansen op. Maar leuk om te spelen is het natuurlijk wel degelijk. Veel plezier met Double Ball roulette.