Logisch dat je zin hebt gekregen in een Halloween stijl slot game. Komende week is het op 31 oktober Halloween en dan ga je als slot liefhebber uiteraard op zoek gaan naar een echte authentieke Halloween stijl slot game. En het zal je niet verbazen, maar de gamebouwers bedienen je op je wenken.

Het Halloween feest

Halloween is van oorsprong een feest dat in Ierland en Engeland werd gevierd. Daar was het Oudejaarsavond of Allerheiligenavond op de Keltische kalender. Men vierde dat de oogst binnen was maar ook was het een ritueel om te voorkomen dat de geesten van overledenen bezit zouden nemen van een levend lichaam. Bij de oversteek van het feest naar Amerika en Canada is vooral dat ‘griezelaspect’ het belangrijkste geworden. Inclusief de bijbehorende verkleedpartijen en de welbekende Jack-o’-lantern, het pompoen gezicht. En uiteraard de trick or treat tochten van kinderen om snoep op te halen in de buurt.

De nieuwste Halloween stijl slot game, Halloween Jack

De nieuwste Halloween stijl slot game, Halloween JackDat is materiaal genoeg voor een mooie slot game. En die is er dan ook. NetEnt heeft met Halloween Jack een fraaie nieuwe 5×3 video slot gebouwd met 20 winlijnen of paylines. De slot vertelt het verhaal van een jong meisje met een vervloekte juwelendoos. Naast de gewoonlijke features heeft het spel een zogenaamde Walking Wild feature en de Jack ‘o’ Lector feature:

  • Als een Wild op een van de rollen verschijnt, krijg je een respin. Tijdens die respin verschuift de Wild een plek naar links. Het respinnen eindigt als er geen Wilds meer zichtbaar zijn en er ook geen nieuwe Walking Wilds zijn verschenen.
  • Tijdens de free spins kan ook het lantaarn symbool verschijnen op een van de rollen. Daarmee kunnen verschillende Wild features worden geactiveerd. Zoals de Stacked Hell Hound Wild, de stacked Jack ‘o’ Lantern Wild en de Expanding Death Reaper Wild. Bij al deze features kun je extra winnen door lantaarnsymbolen te verzamelen.

Een leuke game met de bekende NetEnt kwaliteit die een keurige 96,28% RTP geeft met een gemiddelde variantie. Veel plezier ermee in de week van Halloween.

Ander slot games in de Halloween week

Naast de genoemde Halloween Jack slot game zijn er nog meer slot games in Halloween stijl en daarmee vergelijkbare griezelthema’s:

  • Dark Vortex is een 5×3 slot van Yggdrasil die zich kan uitklappen tot 5×5, met wel 243 tot 3125 winlijnen en een thema van duivelachtige wezens en andere duistere figuren. Voor de echte liefhebbers van het genre.
  • Uiteraard kunnen in deze week ook de bekende zombies niet ontbreken, bedachten de spelmakers van Relax Gaming. Ze introduceerden dus de 5×3 slot (met het bescheiden aantal van 10 winlijnen) Zombie Circus.
  • In Mexicaanse stijl is de game Dia de Los Muertos, dat refereert aan het 3-daagse feest in dat land waarin de mensen hun voorvaderen eren.
  • Ook Trick ‘O’ Treat is een slot game in Halloween stijl.

Met Halloween Jack en de andere games heb je voldoende keuze om een leuke Halloween stijl slot game te spelen in de donkere dagen van oktober. Veel plezier dan ook met deze nieuwe slots.