De Jumanji slot game is recent uitgebracht door NetEnt en moest ik natuurlijk even proberen. Het viel me helemaal niet tegen. De spelmakers hebben weer eens alles uit de kast geprobeerd te halen en dat is behoorlijk gelukt. Grafisch en qua sound is het fantastisch gelukt en ook met de spelfeatures van deze NetEnt slot game zit het wel snor. Een leuke aanwinst voor de online casino’s en een zeker leuk om hem even te spelen.

Jumanji slot game, spin-off van de film Jumanji

Jumanji slot game van NetEnt schermZoals veel populaire slot games (Planet of the Apes, The Mask etc.) is ook Jumanji gebaseerd op een bekende speelfilm. De film kwam in 1995 in de bioscoop met Robin Williams in de hoofdrol, en vorig jaar kwam daar een vervolg achteraan met de onvermijdelijke Dwayne Johnson. Jumanji is een fantasieverhaal over een bordspel met Jungle symbolen, waarin na een dobbelsteenworp allerlei dieren uit die Afrikaanse jungle daadwerkelijk in de bewoonde wereld terechtkomen. Leeuwen in de slaapkamer en olifanten op straat met alle bijbehorende chaos.

Rondom dit thema is nu een al even vermakelijke game gemaakt met de dieren in de hoofdrol. Dat maakt het ook wat makkelijker, want een krokodil onderhandelt minder lang over zijn portretrechten dan de erven Williams of de manager van Johnson.

Symbolen van de Jumanji slot game

De Jumanji slot game heeft een fraaie opbouw met 5 rollen. Die zijn niet in rechte, horizontale lijnen geplaatst, maar in een ruitvormige 3-4-5-4-3 opstelling. Het geheel heeft daardoor 36 winlijnen en de inzet kan per spin variëren tussen de 0,10 en 200 euro. Er zijn verschillende symbolen:

  • De dierensymbolen hebben uiteraard de grootste waarde in het spel. De leeuw is de koning der dieren en levert dan ook het meeste op in wincombinaties, gevolgd door de neushoorn, krokodil en pelikaan.
  • Daarnaast kunnen er verschillende lettersymbolen in Jumanji stijl verschijnen die wat minder punten opleveren.
  • De Jumanji speldoos zelf fungeert als scatter symbool en het symbool WILD staat voor… inderdaad, de wild van het spel.

Features van de Jumanji slot game

Deze leuke slot zit verder volgebouwd met leuke features:

  • De Sticky Vines features levert free spins waarbij de winnende symbolen en wilds steeds blijven staan.
  • Random kan de Monsoon Wilds feature starten waarbij 1 of 2 complete kolommen volledig worden gevuld met wilds.
  • Tijdens de Monkey Mayhem worden na de spin symbolen onderling verwisseld (met gegarandeerd winst) zodat je meer kunt winnen. Al aanwezige wincombinaties blijven staan.
  • Als de Wild Stampede feature van start gaat tijdens een spin zie je een kudde neushoorns door het beeld voorbijkomen. Na de stampede zie je dat ze een stuk of 4 extra wild symbolen hebben achtergelaten.
  • Met 3 of meer scattersymbolen wordt tenslotte het bonus bordspel gestart met veel extra kansen. Ook is er nog een Mystery feature.

Leuke kennismaking met de Jumanji slotmachine

NetEnt heeft weer een puike slot neergezet met Jumanji. Echt een aanrader om een keer te proberen. De variantie schat ik in op gemiddeld en de RTP is een keurige 96,33 procent.