Deze week maakte ik in het online casino kennis met de remake van Twin Spin, ofwel Twin Spin Deluxe. En dat Twin Spin Deluxe blijkt een erg leuke kast door de combinatie van twee bijzondere features uit de NetEnt koker.

Kennismaking met Twin Spin Deluxe

Twin Spin DeluxeDe term Twin Spin is gekoppeld aan een feature die de originele game al had. Want hoewel het sommigen niet eens direct opvalt, heeft Twin Spin Deluxe geen vijf rollen naast elkaar maar zes. En minimaal twee daarvan zijn altijd identiek. De symbolen in de ene kolom verschijnen in identieke volgorde in de naastliggende kolom. Tijdens het spinnen kunnen er zelfs nog meer kolommen een kopie worden.

De dubbele rol helpt gelijk bij de tweede feature van Twin Spin Deluxe en maakt het op die manier een bijzonder leuk spel. Want bij deze slot is er niet een vastgesteld aantal winlijnen zoals we dat kennen van veel andere slot games. NetEnt heeft een concept gebruikt dat ze Cluster Pays noemen. Het gaat er daarbij om zoveel mogelijk gelijke symbolen te verzamelen in een cluster. Zo’n cluster wordt gevormd door alle symbolen die horizontaal of verticaal aan elkaar liggen. In het voorbeeld hierboven betekent het dat je een cluster hebt van 17 Bar-symbolen. Bij een cluster van 9 of meer symbolen, win je. NetEnt heeft deze Cluster Play eerder gebruikt bij de Aloha slot game.

Creatieve nieuwe slot games

Ik vind deze manier van spelen een creatieve verbetering ten opzichte van de traditionele winlijnen. Je ziet dat door de nieuwe technische mogelijkheden meer van dit soort varianten worden ontwikkeld. Recent kwam in het overzicht van de populairste NetEnt slot games nog Finn and the Swirly Spin voorbij, waar met de symbolen een serie moet worden gevormd in een soort spiraal. Ga zo door, spelmakers!

Nog even wat statistieken. De variantie is gemiddeld, wat betekent dat er regelmatig aardige prijzen worden verdeeld met een RTP die alleszins keurig is met 96.61 procent.

Microgaming hernieuwt samenwerking met Playboy

Iedereen die van goede interviews hield, kende vroeger de Playboy. Maar ook al is vrouwelijk schoon overal online te vinden en het blad dus minder populair, het merk staat nog steeds. Al in 2013 werkte Microgaming samen met het entertainment en lifestyle merk om een slotgame op de markt te brengen. Ook werd dat jaar een Playboy Live Dealer game gepresenteerd.

Vijf jaar later wordt de samenwerking nieuw leven ingeblazen. Bij de komende ICE Totally Gaming 2018 conventie zullen de partners een nieuw spel, Playboy™ Gold, presenteren. De geplande launch date is 7 maart dit jaar, waarbij het spel in 20 talen beschikbaar komt. Microgaming maakt voor de ontwikkeling gebruik van gaming software development studio Triple Edge Studios.

To work with Playboy again has been a real pleasure. They are one of the most recognised and popular consumer brands in the world and Triple Edge Studios has worked tirelessly to bring the brand to life in Playboy Gold” (David Reynolds, Games Publisher in een Microgaming persbericht)

Uiteraard toonde Anthony zich bereid tegen die tijd de game te reviewen. We houden je op de hoogte.