Op zoek naar de Lightning Roulette regels? Niet langer zoeken, want we zetten ze hier even snel voor je op een rij. In een vorige blog vertelde ik dat Lightning Roulette op de EGR Operator Awards uitreiking tot het leukste casinospel van 2018 was gekozen. Hoogste tijd dus om even wat uitgebreider in te gaan op de ins en outs van deze relatief nieuwe roulette variant.

De essentie van de Lightning Roulette regels

foto van bliksem boven een stad. Kn jij de Lighting Roulette regelsKern van Lightning Roulette is dat het een extra winmogelijkheid introduceert náást het reguliere roulette. Het spel begint dus zoals het reguliere Europees roulettespel, waarop spelers de gewone roulette inzetten kunnen doen. Je kunt inzetten op individuele nummers (plein of straight inzet), maar ook op groepen of kolommen. En tenslotte heb je nog een aantal even money bets, zoals rood/zwart en even/oneven.

Het nadeel van gewoon roulette is dat het spel qua inzet en winst erg ‘vlak’ is. Het huisvoordeel is niet erg groot en gemiddeld kun je met je bankroll ook wel een tijdje doorspelen als je niet al te extreem inzet. Daar staat tegenover dat je ook weinig kans hebt om echt een klapper te maken. Zelfs bij de plein of straight inzet ontvang je bij winst slechts 35 keer je oorspronkelijke inzet. Speel je voor 5 euro en zet je precies op het goede nummer in, dan krijg je 175 euro winst. Leuk, absoluut, maar ook weer niet zo leuk dat je direct familie en vrienden uitnodigt voor een mega party. Je mist bij roulette de echte bonus of jackpot mogelijkheid. Dat is wat Lightning Roulette toevoegt, en nog op een leuke manier ook.

De rol van de ‘lightning’ bij Lightning Roulette

Deel van de lol bij dit spel zit overigens niet zozeer in de afwijkende Lightning Roulette regels, maar in de manier waarop Evolution Gaming het spel heeft vormgegeven. Als je bij Lightning Roulette inzet op een nummer, maak je kans op een extra hoge winst:

  • Allereerst heb je kans op gewone winst via het normale roulettespel. Het wiel draait en het balletje spint net zolang tot het in een van de vakjes tot stilstand komt. Is dat het vakje met het nummer waarop jij hebt ingezet, verdien je 30 keer je inzet.
  • Maar… terwijl het wiel draait en het balletje spint, haalt de croupier de grote bliksemschakelaar over en verschijnen maximaal 5 nummers op de achtergrond. De bliksem is ingeslagen op die nummers. Bij ieder nummer staat hoeveel keer je inzet wordt uitbetaald als het balletje op dat nummer valt. Je wint bij dat nummer dan niet de gewone 30 keer je inzet, maar 50, 100, 200 of zelfs 500 keer. Om een beeld te geven, als je dan 5 euro hebt ingezet, kom je niet met 175 euro terug, maar met 2500!

Dus komt het balletje op jouw nummer, en is dat nummer tussendoor ook nog eens getroffen door de bliksem, dan is het pay time voor jou. Die extra bonuskans in de Lightning Roulette regels zorgt voor een veel spectaculairder spelverloop.

Heb je meer winkansen volgens de Lighting Roulette regels?

Nee, dat niet. Feitelijk heb je nog steeds evenveel kans dat het balletje op de door jouw gekozen nummers komt, daaraan verandert niets. En als je dan wint, is er vervolgens een kleine kans op de ‘lightning’ bonus waardoor je extra veel krijgt uitbetaald. Dat is mooi, maar wordt gecompenseerd door de normale uitbetalingen aan spelers met een straight inzet. Die is namelijk lager geworden. Niet 35:1, maar 30:1. De kansen en uitbetalingen bij andere inzetten veranderen niet, maar die maken ook geen kans op de Lightning bonus.

De Lighting Roulette regels zorgen dus voor een wat grotere variantie als mensen op straight spelen. Dat zijn meestal toch al de spelers die wat risicovoller gokken (want het kan lang duren voor je een keer wint, dus let op je bankroll). Met de Lightning optie wordt het voor hen allemaal net wat spectaculairder.