Regelmatig besteden we hier wat tijd aan een nieuwe slot en vandaag is Mercy of the Gods aan de beurt. Dit is een nieuwe NetEnt slot die ik in de online casino’s tegenkwam en even heb uitgeprobeerd. Het eindoordeel is positief, ook al zal het niet direct een klassieker zijn. Maar hé, met maandelijks een serie nieuwe slots van de verschillende aanbieders, kunnen we niet steeds een klassieker verwachten.

Facts en figures over Mercy of the Gods

mercy of the gods slot game screenshotVoor we het thema en de spelfeatures verder gaan bekijken, eerst maar even de administratie bijwerken. Mercy of the Gods is een slot met 5 rollen, 3 rijen symbolen en 20 winlijnen. NetEnt rapporteert een keurig uitkeringspercentage van 96,64% en bovendien ding je mee naar de progressieve jackpot die aan het spel is verbonden. Het spel heeft een medium variantie.

Opzet van deze nieuwe slot game

De kenners herkennen bij deze slot misschien de technische opzet van populaire Divine Fortune slot. Het thema van het spel is wel anders en geÏnspireerd op de Egyptische oudheid. Zoals NetEnt betaamt is het geheel grafisch top uitgevoerd en ook de geluidseffecten zijn perfect verzorgd. De hoofdrolspeelster – en daarmee het symbool dat de meeste punten oplevert, heeft overigens niets met Egyptische oudheid zelf te maken. Ze is een vrouwelijke, blonde Indiana Jones die op onderzoek uit is. 5 keer op een rij levert ze maar liefst 1.600 munten op. De andere symbolen zijn wel kenmerkend Egyptisch en kunnen tussen de 700 en 1.200 munten opleveren als je ze verzamelt op een winlijn. Veel minder punten leveren de letter symbolen A, J, K en Q op.

De Jackpot van Mercy of the Gods

Ik noemde de RTP van 96,64 procent, maar hou er wel rekening mee dat die voor het basisspel zelf een paar procent lager ligt. Een procent of 3 tot 4 van je inzet wordt namelijk bij iedere spin ingehouden voor de progressieve jackpot die bij het spel hoort. Die start netjes op 10.000 euro en loopt dan op door de bijdrages van alle spelers die het spel spelen. Dat kan oplopen tot tonnen, maar reken je voorlopig niet rijk. Als je wint is het veel, maar de kans dat je wint is erg klein.

Gift of Life Respins

Uiteraard heeft deze slot wilds en scatters. Behalve het normale gebruik van de wilds – het vervangen van symbolen – krijg je bij een wild ook direct een respin. Tijdens die spin zakt de betreffende wild een plekje naar beneden, net zolang tot hij van de rollen is verdwenen. Maar zolang er wilds aanwezig zijn op een of meer rollen, ontvang je dus respins. En als wilds naast elkaar liggen, klappen ze ook nog uit. Het maakt deze Gift of Life Respins feature erg leuk en vormt een aantrekkelijk onderdeel van deze slot game.

Scatters bij Mercy of the Gods

Ook de scatter symbolen zijn belangrijk. Bij 3 of meer van die symbolen activeer je de gratis spin bonus. Het aantal spins dat je gratis krijgt, hangt af van het aantal scatter symbolen en kan 5, 8 of 12 bedragen. Alles bij elkaar is Mercy of the Gods een alleraardigste slot game geworden van kwaliteitsprovider NetEnt. Zeker een keer proberen dus, deze game.