De laatste tijd is er een aantal spellen uitgekomen dat duidelijk afwijkt van de video slots die we gewend zijn. Nog steeds zijn het gokkasten met winnende combo’s, wilds en multipliers, maar ze lijken in de verste verte niet meer op de fruitautomaat van vroeger.

Bij de nieuwste gokkasten verschijnen de symbolen op de gekste manieren op je scherm

Zo wordt bijvoorbeeld het hele idee van draaiende rollen losgelaten. De gamedesigners verzinnen de leukste dingen. In het spel Sunny Scoops bijvoorbeeld staan de symbolen op ijshoorntjes en is elk symbool een bolletje dat op het hoorntje valt als je op de spinknop drukt. Je wint als je bolletjes met dezelfde kleur op een winlijn hit.

Ook Esqueleto Explosivo gaat creatief om met de draaiende rollen. Hierin zijn de rollen Mexicaanse zingende doodshoofden en vallen die met veel lawaai en gezang in beeld als je spint.

In Fruit Warp verschijnen de symbolen eveneens op een bijzondere manier in beeld. De vruchten worden als het ware op je scherm geworpen.

Maar een van de meest bijzondere slots van de laatste tijd is toch wel Castle Builder. In deze fantasiewereld moet je kastelen bouwen en koninkrijken veroveren om zo het hart te stelen van een knappe prinses. Dit spel is prachtig uitgewerkt en oogt als een spannende fantasygame for de nieuwe spelprovider RabCat Gaming. (bezoek de website van RabCat)

Verschijnen de symbolen met bouwmateriaal dan krijg je weer een stukje van je kasteel. Als het af is, kom je een stapje dieper in het spel, tot je een volgend koninkrijk binnen gaat. Hoe verder je in het spel komt, hoe meer je kunt winnen. Het spel wordt dus niet alleen steeds mooier en spannender naar mate je langer speelt, er valt ook steeds meer te verdienen. De vormgeving is geweldig en het spelthema fantastisch uitgewerkt. Zeker de moeite waard dus om eens te proberen!

Nieuwe slotgames zorgen voor meer variatie en spelplezier

Dit soort slots zorgen voor een heel andere beleving dan een fruitautomaat zoals je die vroeger in de snackbar had. Het zijn eigen compleet andere spellen. Die opmars is ingezet met de zogenoemde 3D video slots: gokkasten met spannende thema’s die in bewegende beelden en met bijpassende achtergrondmuziek tot leven komen. Spellen als Evolution en South Park zijn daar schitterende voorbeelden van.

Nu lijken de slot games weer verder geëvolueerd. Niet alleen het thema en de symbolen zijn losgelaten, ook de rollen moeten eraan geloven. Want waarom zou je ze simpelweg laten draaien als je de symbolen ook op beeld kunt gooien, van boven af laten vallen of op wat voor manier dan ook tevoorschijn kunt toveren. Deze vernieuwing brengt alleen maar meer afwisseling en variatie in de slotgames die toch vaak op hetzelfde neerkomen. Neem dus snel eens een kijkje bij je favoriete casino, dan kun je zelf ervaren wat we bedoelen!