Bestaat er eigenlijk een online Yahtzee spel, vroeg ik mezelf laatst af. Ik ben jarenlang fan van dit beroemde ‘pokerspel met dobbelstenen’ geweest. En dan is het natuurlijk leuk om het ook een keer online te spelen. Ik werd op mijn wenken bedient. Hoewel het spel SlotDice geen volledig online Yahtzee spel is, roept het wel voldoende herinneringen op. En de grafische vormgeving van het spel is echt geweldig, tot de spiegeling van de dobbelstenen aan toe.

Nog even terug in de tijd naar het echte Yahtzee

Wie kent het niet, dit gezellige dobbelspel dat al decennia oud is. Met vijf dobbelstenen, een dobbelbeker en een scoreblok de ideale begeleider van een gezellige avond of regenachtige vakantiedag. Na je eerste worp met de vijf stenen kun je een of meer dobbelstenen bewaren, om de resterende stenen nog een tweede en eventueel derde keer te gooien. Op die manier probeerde je iedere beurt een gunstige dobbelsteencombinatie te scoren. Die combinaties kunnen bestaan uit één of meer dezelfde stenen, en daarnaast uit combinaties die doen denken aan het pokerspel. Van een paar tot aan een straat. En de ultieme score – 5 dezelfde stenen – die we Yahtzee noemen.

Online Yahtzee zoals je het in SlotDice speelt

slotdice online Yahtzee spelen screenshotEerlijk is eerlijk. SlotDice is geïnspireerd op Yahtzee, maar het is geen volledig online Yahtzee spel. Bij Yahtzee zit een deel van de lol in het nadenken over welke stenen je na een worp bewaart en welke je nogmaals gooit. Bij SlotDice bestaat iedere beurt uit maar één worp en gaat het om de combinatie die je met je die eerste worp haalt. Het spel verloopt als volgt:

  • Ieder beurt zet je in en werp je de dobbelstenen. Heb je een combinatie van drie dezelfde dobbelstenen (Three of a Kind), dan win je en kom je een niveau hoger. Hoe hoger het niveau dat je bereikt, hoe hoger de uitbetalingen bij winst.
  • Daarnaast kun je hogere combinaties werpen, zoals Crazy Straight (5 opeenvolgende dobbelstenen), een Full House (Three of a Kind en een Paar), Lucky Four (4 dezelfde) en Five of a Kind (5 gelijke dobbelstenen). Ieder van die combinaties opent een bonusronde waarmee je grotere bedragen kunt winnen.

Leuke uitbetalingen met de online bonusspellen

Ieder bonusronde bestaat uit een dobbelspel met eigen regels. Bij het Crazy Straight bonusspel moet je bijvoorbeeld iedere beurt hoger werpen dan de op het scherm aangegeven score. Als dat lukt, kom je een level verder en hoe meer levels je bereikt, des te beter de uitbetaling. Terwijl je bij Five of a Kind het Golden One bonusspel start. Je begint daarin met vijf dobbelstenen. Ieder keer als je één gooit, valt die betreffende dobbelsteen af. Naarmate je minder worpen nodig hebt om al je dobbelstenen weg te spelen, wordt je bonuswinst hoger.

Al met al kun je in het meest extreme geval tot wel 5000 keer je inzet winnen bij de SlotDice bonusspellen. Tegelijkertijd betekent dat wel dat je soms lang moet spelen voor je prijs hebt, ondanks de relatief gunstige Return-To-Player van 97,77 procent. Hou daar rekening mee bij de keuze van je inzet. Kies die niet te hoog.