Paarden wedden maakt de wedstrijd leuk

Paardenrennen blijven onverminderd populair. Dat komt onder andere, omdat er op gewed kan worden. Als je hebt ingezet op een bepaald paard, wordt het veel leuker om de wedstrijd te volgen. Paarden wedden kan echter iets zijn moeilijker dan je denkt. Alhoewel het wedden op zichzelf niet moeilijk is maar meer de kennis dei je op moet doen. Welk paard is het beste, het snelste, welke jockey rijd er, hoe ligt de baan er bij, wat is het weer? Allemaal factoren die mee spelen bij de draverijen.

Quotering voor de paarden

paarden weddenHet is niet alleen ingewikkeld om te voorspellen welk paard zal winnen, er zijn ook verschillende mogelijkheden om in te zetten.

Als je nog weinig ervaring hebt, is het wellicht een goed idee om te beginnen met het wedden op een losse wedstrijd. Dat doe je door in eerste instantie naar de quotering te kijken.

Elk paard heeft zo’n quotering. Hoe lager deze is, hoe beter het paard en de jockey zijn. En dus is de kans dat dit paard gaat winnen hoger dan de andere paarden. Wedden op de favoriet bied je misschien een grotere kans op winst maar daarentegen is het uit te keren bedrag uiteraard ook lager.

Uiteraard is het zo dat een paard dat een hoge quotering heeft, minder kans heeft om te winnen, maar als hij wint, dan is de beloning veel groter. Een quotering van een paard kan bijvoorbeeld 2,5 zijn. Dat betekent dan dat wanneer dat paard wint, je 25 euro wint bij een inzet van 10 euro.

Welk paard je moet kiezen hangt niet alleen af van de quotering, ook de ondergrond van de renbaan en de vorm van het paard zijn erg belangrijk. En zoals hierboven al gememoreerd spelen er nog meer zaken mee die je mee dient te nemen als je de hoogte van je inzet wilt gaan bepalen.

Top 3 of combinatie?

Er is veel meer te winnen bij paarden weddenschappen als je inzet op de top 3. Het is natuurlijk moeilijk om precies de top 3 te voorspellen, maar als je het dan goed hebt, win je wel een flinke prijs. Nog interessanter is een combinatieweddenschap. Je kiest dan bijvoorbeeld vijf wedstrijden uit en bij allemaal voorspel je de winnaar. Je moet ze, net als bij de top 3, wel allemaal goed hebben, anders win je niets. Soms worden er nog jackpotten uitgedeeld als je een aantal wedstrijden goed hebt.

Paarden wedden is spannend, maar moeilijk. Je moet veel verstand hebben van alle aspecten van de sport. Leuk is wel dat je met weinig inleg, relatief veel kunt winnen. Maar je moet een beetje mazzel en kennis hebben uiteraard.