Met Perfect Pairs Blackjack heb je een wat meer ‘spicy variant’ op het normale blackjack spel. Want bij regulier blackjack kun je hooguit een 3:2 winst krijgen, terwijl je bij Perfect Pairs Blackjack in extreme gevallen een 30:1 uitbetaling kunt ontvangen. Hoe dat werkt leggen we even uit in deze blog.

Perfect Pairs Blackjack is een losstaande side bet

Perfect Pairs Blackjack is feitelijk een blackjack side bet (een aparte inzet dus) die je volledig los van heet verdere blackjack spel kunt spelen. Het gewone spel wijkt dan ook niet af van regulier blackjack en je kunt op de tafels die Perfect Pairs bieden ook gewoon spelen zonder in te zetten op de Perfect Pairs optie. Voor wie het even vergeten is, regulier blackjack gaat als volgt:

  • Bij blackjack gaat het erom dat je zo dicht mogelijk – zonder er overheen te gaan – bij de 21 punten komt. Dichter dan de dealer in ieder geval. De Aas is daarbij 1 of 11 punten, de plaatjes 10 en de overige kaarten hebben hun ‘face value’.
  • Je ontvangt twee kaarten. Ook de dealer ontvangt er twee, waarvan er aan het begin een wordt opengedraaid.
  • Op basis van die kaarten moet je besluiten wat je doet. Vraag je nog een kaart (een hit) of pas je (stand). Dit gaat net zolang door tot je past of onverhoopt over de 21 gaat (dan ben je stuk)
  • Daarna opent de dealer zijn gesloten kaart en speelt met zijn kaarten. Ook hij kan extra kaarten nemen tot hij past of stukgaat. Dan is de ronde afgelopen.

De winnaar is degene die het dichtst op de 21 punten eindigt. Dat levert je een 1:1 uitbetaling op. Had je een direct blackjack (Aas en 10) dan heb je een 3:2 winst.

De spannende side bet

perfect pairs blackjack screenshotDoor nu in te zetten op het extra veldje op tafel dat is gemarkeerd met ‘Perfect Pairs’ kun je ook inzetten op de kans dat je eerste twee kaarten een paar zijn en dezelfde waarde hebben. Afhankelijk van hoe ‘perfect’ dat paar kaarten is, ontvang je voor die inzet een behoorlijke winstuitkering:

  • Een mixed pair is ieder pair waarvan een kaart rood is en de ander zwart (zoals Schoppen Heer en Ruiten Heer). Je ontvangt in dat geval een 5:1 betaling.
  • Coloured Pair is de benaming voor een paar kaarten dat niet van dezelfde soort is, maar wel dezelfde kleur heeft. Dus bijvoorbeeld Ruiten en Harten Heer of Schoppen en Klaver Heer. Dat betaalt iets meer uit, ordegrootte 10:1 afhankelijk van de spelaanbieder.
  • Een Perfect Pair heb je als je een paar kaarten hebt van dezelfde soort, dus bijvoorbeeld twee Ruiten Heer kaarten. In dat geval ontvang je een 30:1 uitbetaling.

De kansrekening voor de Perfect Pairs side bet

Zoals bij veel blackjack side bets is ook deze relatief ongunstig. Voor het reguliere blackjack gelden de standaard uitbetalingsregels en dezelfde RTP (Return To Player) als normaal. Dat betekent een RTP die bij een goede strategie zelfs boven de 99% kan zitten. De RTP van Perfect Pairs Blackjack ligt aanzienlijk lager, iets boven de 94%. Niet ideaal dus, maar misschien is voor jou de kans op een hoge uitbetaling bij zo’n perfect paar toch de reden het een keertje te proberen.