Heb je al kennis gemaakt met Power Blackjack? Het is een van de snel groeiende set live casino spellen van gamebouwer Evolution Gaming. Het is een spel van de zogenaamde ‘Infinite spellen’. Dat ‘Infinite’ leggen we zo even uit, maar Power Blackjack heeft nog een extra nieuwtje. Je kunt je inzet verveelvoudigen. Niet verkeerd natuurlijk bij blackjack waar normaliter je winst meestal beperkt blijft tot een tot anderhalf keer je winst.

Wat houdt die ‘Infinite’ in bij blackjack

Infinite betekent oneindig en die term is juist gekozen. Bij live spellen – en dus ook bij live blackjack – speel je met een echte dealer. Het aantal spelers dat door één dealer kan worden ‘bediend’ is meestal beperkt, vaak tot een stuk of 7 spelers. Bij infinite blackjack kan echter een veel groter aantal spelers tegelijkertijd meespelen. Slimme software houdt alle individuele keuzes bij (hit, stand, split, double) van alle deelnemende spelers en registreert de uitbetalingen.

Basisregels van ‘gewoon blackjack’ en Power Blackjack hetzelfde

De basisregels van Power Blackjack zijn identiek als bij gewoon blackjack:

  • Er worden twee spelerskaarten open op tafel gelegd. Ook wordt één dealerkaart geopend op tafel gelegd.
  • Vervolgens moet je als speler beslissen. Vraag je om een of meer extra kaarten, of pas je?
  • Doel is namelijk om dichter dan de dealer bij 21 punten te eindigen. Dichtbij of zelfs exact op 21 punten. Maar niet meer dan 21 punten want dan ben je stuk (busted) en direct je inzet kwijt.
  • Als alle spelers klaar zijn (ze hebben gepast of zijn busted), speelt de dealer. Ook hij kan een of meer extra kaarten vragen. Niet op basis van eigen inzicht maar volgens vaste regels. Vaak moet de dealer nog een extra kaart vragen als hij minder dan 17 punten heeft, maar moet hij passen bij 17 en meer.
  • Daarna wordt per speler de uitkomt bepaald (de software doet dit uiteraard automatisch). Wint de dealer, dan is iemands inzet kwijt. Wint de speler, dan ontvangt hij zijn winst uitbetaald. En bij een gelijkspel krijg je je inzet terug zonder winst.

Extra blackjack winstmogelijkheid

Power Blackjack van Evolution Gaming screenshotTot zover eigenlijk niets nieuws onder de zon. Maar je krijgt wel kans op een bijzonder extraatje. Er is een mogelijkheid om meer te winnen dan bij standaard blackjack. Dat werkt als volgt:

  • Bij de basisregels kun je bij blackjack hooguit anderhalf keer je inzet winnen. Bij een normale overwinning één keer je inzet en anderhalf keer je inzet als je een zogenaamde zuivere blackjack hebt. Dat is 21 punten met je twee kaarten, dus een Aas en een plaatje of 10.
  • Bij gewoon blackjack is er één manier om je winkans te vergroten. Je hebt de kans om op basis van je twee ontvangen kaarten je inzet verdubbelen. Bij deze zogenaamde Double Down ontvang je daarna altijd nog één kaart, niet meer.

Power Blackjack voegt er twee nieuwe winopties aan toe

  • Naast Double Down kun je ook kiezen voor een ‘Triple’ inzet. Het woord zegt het al. Hierbij verdubbel je de inzet niet, maar verdrievoudig je die als je denkt dat je goede kaarten hebt. Dat mag direct na het delen van de eerste twee kaarten, maar ook nog na een eventuele split.
  • En daarnaast is er ook nog de mogelijkheid om je originele inzet te verviervoudigen, de zogenaamde Quadruple. Je zou dit een Double Double Down kunnen noemen. Ook voor de Quadruple mag je kiezen na het delen en eventueel splitsen.

Dat alles maakt Power Blackjack een interessante nieuwe blackjack variant. Een live spel waarin je met veel spelers kunt spelen en tegelijkertijd ook nog je inzet (en dus de mogelijke winst) nog stevig verhogen.