Na een uurtje spinnen achter de Sizzling Spins slot game kreeg ik inderdaad zin om de barbecue aan te steken. En dat is met de temperatuur van de afgelopen weken natuurlijk een prima manier om de avond door te komen. Een erg leuke gokkast van gamemaker Play’n GO.

Opzet van de Sizzling Spins slot game

Deze Zweedse gameontwikkelaar ontwikkelde een mooi vormgegeven kast met daarop vijf rollen, drie rijen en 243 winlijnen. Het spel bevat mooie animaties en sfeervolle geluidseffecten. Jouw perspectief als speler is alsof je achter het barbecuerooster staat. De 5 rollen vormen tezamen dat rooster op de barbecue. Het bijzondere aan het spel is dat iedere spin een van die rollen extra heet wordt. De barbecue ingrediënten – de spelsymbolen – die op die extra verhitte rol terechtkomen, kunnen extra wins activeren.

De spelsymbolen op de Sizzling Spins slot game

  • Sizzling Spins slot game met kans op 5.000 keer de inzetDe standaard spelsymbolen worden gevormd door de heerlijke ingrediënten op de barbecue. De verschillende soorten vlees leveren daarbij meer punten op dan de groenten. De ontwikkelaars lijken vooral vleesliefhebbers te zijn.
  • Daarnaast is er een in aluminiumfolie verpakt barbecuepakket. Ieder keer dat zo’n pakket terechtkomt op een heet rooster, opent het pak zich en toont een Wild symbool. Deze Wilds kunnen vervolgens in ieder symbool – behalve het Scatter symbool – veranderen om op die manier winnende combinaties te vormen. Een Wild symbool zorgt voor een extra spin waarbij de rol met de Wild blijft vast blijft staan. In die nieuwe spin kan een andere rol heet worden en Wilds genereren. Enzovoort.
  • De Scatter symbolen in dit spel zijn de hete pepers die overal op de barbecue kunnen  verschijnen. Als er drie van die symbolen op de barbecue zijn terecht gekomen, triggeren ze de Free Spin feature. Je kunt 8, 10, of 12 Free Spins winnen. Tijdens de Free Spin feature komt er een horizontale lijn bij, waardoor het aantal winlijnen toeneemt tot 1024! Ook in deze fase van het spel is de ‘Hot Reel’ functie weer actief. Je kunt weer Wilds en Scatter symbolen treffen en daarmee extra spins en multipliers triggeren. Met die 1024 winlijnen en de vele multipliers kun je tot wel 5.000 keer je inzet winnen. De RTP van de game als geheel is overigens 96,49 procent. Netjes dus.

Sizzling Spins slot game bonus

Eigenlijk is het enige dat lijkt te ontbreken, een aparte bonus game. Dat was een leuk toetje bij de barbecue geweest. Maar laten we wel zijn, de Respin feature die je met behulp van de Scatter symbolen activeert, heeft zoveel in zich dat de ontbrekende bonusgame maar een klein minpuntje betekent. Ik heb deze barbecue game in ieder geval met veel plezier gespeeld en zal hem de komende zomerperiode nog regelmatig aansteken.

Overigens zijn er ook nog veel andere nieuwe games te spelen in de vele online casino’s. Ik heb zelf voor komende week nog Mirror Mirror- een van de Fairytale Legends – op mijn lijstje staan. Een nieuw sprookje in de bekende reeks van NetEnt waarin eerder onder andere Hans en Grietje verscheen.