Ik schreef in een andere blog iets over de Dolphin Treasure slotgame. Dat vond ik een mooie aanleiding om deze slot ook een tijdje zelf te spelen. Hij bestaat al lang, maar het was lang geleden en dus leuk om weer eens een populaire golden oldie te spelen.

Dolphin Treasure spelen

Deze game is een spin-off van de bekende klassieker Queen of the Nile. Die had als eerste de feature dat je 15 free games kon winnen en dat daarbinnen de winsten verdriedubbelden. Dat concept kom je ook in de Dolphin Treasure tegen. Het thema is aangepast aan de oceaan en heeft een mooie frisse en verzorgde aanblik. De game heeft een standaard indeling met 5 rollen en 3 lijnen, en een totaal van 20 winlijnen. De online RTP ligt op 94.88%. Ik heb te kort gespeeld om de variantie in te schatten, maar andere spelers constateerden een lage variantie bij deze game. Leuk als tussendoortje om even te spelen, deze slotgame.

Nieuwe game: The Legend of Shangri-La van NetEnt

Legend of Shangri-La Cluster PaysOm te compenseren dat ik het zojuist over een jaren oude game had, nu ook vast even een blik op een van de nieuwste hersenspinsels van topgamemaker NetEnt. De Legend of Shangri-La Cluster Pays zoals de game voluit heet, verwijst naar het Cluster Pays concept waarbij het er niet zozeer om gaat om winlijnen te vullen maar clusters van dezelfde symbolen. Zo’n cluster levert winst op. De Aloha gokkast had dit principe ook al ingebouwd. Overigens even opletten als je juist voor dit cluster thema komt. Er zijn meer games op de markt onder de naam Shangri-La, je moet dus echt die van NetEnt hebben in dit geval.

De game is zoals we van NetEnt gewend zijn bijzonder fraai uitgevoerd. In Aziatische stijl met bijpassende muziek en dierensymbolen, waarbij de grotere dieren (rode tijger, olifant en aap) symbool staan voor de grotere prijzen. Het spel bestaat uit 6 rollen met 5 rijen. Maar zoals gezegd, je moet daarmee proberen aaneengesloten clusters te bereiken, geen winlijnen.

Poker kijken op Twitch

Iets wat niet nieuw is, maar waar ikzelf nog geen ervaring mee had, is Twitch.tv. Afgelopen week werd de PokerStars Team Online Pro Lex Veldhuis vierde bij het WCOOP-64-H event van het WCOOP (World Championship of Online Poker). Hij won daar $42,967. Bijzonder was dat op zijn Twitch kanaal 15.000 mensen meekeken, een klein voetbalstadion vol. Twitch.tv is een streamingplatform gericht op gamers. Gamers van allerlei pluimage streamen hier hun game en toernooi activiteiten. Dat kunnen allerlei XBOX of PlayStation spellen zijn, maar ook de Pokerstars hebben er een kanaal. Dus vind je poker leuk om naar te kijken, dan moet je Twitch even proberen.

Kansspelbelasting omhoog

We zijn in afwachting van een nieuw kabinet, maar in de laatste miljoenennota stond nog wel iets vervelends voor ons als gokkers. De kansspelbelasting wordt tijdelijk verhoogd in Nederland. Op dit moment is het tarief 29% en het kabinet stelt voor dit te verhogen tot 30,1%. De bedoeling is dat zes maanden nadat de nieuwe wet Kansspel op afstand (KOA) in werking treedt weer terug te brengen op de oude 29%. Het goede nieuws is dat voor die nieuwe wet nu wel steeds nadrukkelijker 2018 als invoeringsjaar wordt genoemd. Dat zou ook moeten kunnen want de wet ligt immers al enige tijd bij de Eerste Kamer.