Toegegeven, je moet van het thema houden, maar voor de liefhebbers is The Mask slot game natuurlijk een must. Als dit de film was waarvoor je destijds naar de bioscoop móest – of die je later lekker on demand keek natuurlijk – dan laat je ook de slotgame niet aan je voorbijgaan. Wat maakt The Mask zo’n leuke slot?

Even een flashback: The Mask als film

The Mask betekende in 1994 een kickstart voor de carrière van Jim Carrey en overtrof alle verwachtingen. Met een budget van 21 miljoen dollar bracht de film uiteindelijk 351 miljoen op. En dat is nog los van spin-offs zoals bijvoorbeeld… inderdaad, een slot game. Het verhaal gaat over loser Stanley Ipkiss – Jim Carrey – die bij de rivier een oud, mysterieus masker vindt. Als hij het opzet, verandert hij in een grappig, groen cartoonesk wezen met een ‘elastieken gezicht’ en bovenmenselijke eigenschappen. Het maakt hem ook een stuk heldhaftiger. Hij doet dingen die hij gewoonlijk niet aandurft en begint onder andere iets met gangsterliefje Tina (Cameron Diaz). De uitkomst laat zich raden, een wild en humoristisch avontuur met de lokale onderwereld achter hem aan. Waarbij Ipkiss en zijn hond Milo een bankroof weten te voorkomen, evenals de overname van de Coco Bongo nachtclub. Al ben ik persoonlijk meer van The Godfather, ik heb me er prima mee vermaakt.

The Mask slot game

En nu is er dus ook een leuke en vermakelijke slot game op basis van ditzelfde thema. En geen goedkope, net niet lijkende spin-off. NextGen heeft een deal over de rechten gesloten met de filmmaatschappij en kan daardoor de oorspronkelijke bezetting laten terugkomen in deze veelzijdige slot game. Dat is iets dat lang niet altijd lukt bij slot games en NextGen zorgt ermee dat deze slot game direct al een prachtige uitstraling heeft. Maar is naast het erg leuke thema ook de verdere speelervaring de moeite waard? Ook daarin stelt NextGen zoals ik verwachtte niet teleur, al doen ze dat eigenlijk nooit.

Features van The Mask slot game

The Mask slot game screenshotTegen een mooie achtergrond – de donkere straten van Edge City – lijkt het alsof de rollen over het scherm bewegen. Op drie rijen met ieder 5 rollen zijn 20 winlijnen beschikbaar. De kaartsymbolen 10, Boer, Vrouw, Heer en Aas leveren het minste op (van 6 tot 10 munten). Als je de zak met geld of de hoed van The Mask treft, verdien je 25 munten. Maar de knallers zijn uiteraard Milo, Tina Carlyle en Stanley Ipkiss. Daarmee verdien je direct 50, 75 of 100 munten.

De echte topprijzen haal je weg met The Mask zelf, waarmee je tot 150 munten verdient als je hem op alle 5 rollen weet te krijgen. The Mask fungeert ook als wild symbool in het spel. De deuren van de Coco Bongo club vormen het bonus symbool in dit spel. Daarmee kun je zelfs tot 500 munten verdienen en de free spins activeren.

The Mask, leuke slot game in het online casino

Het zijn maar een paar van de vele features waarmee The Mask slot game is uitgerust. De videoslot heeft een alleszins acceptabele RTP van 96.525 procent. De variantie is altijd wat lastiger in te schatten maar ik vermoed dat die bij deze game gemiddeld is. Ik heb me er in ieder geval prima mee vermaakt. Veel plezier met The Mask videoslot. Speel hem bij Kroon bijvoorbeeld >>> bezoek de website hier