Regelmatig vragen mensen me naar nieuwe roulette varianten. Niet vreemd, want ook al is het aloude roulette spel op zichzelf al heel leuk, een beetje variatie kan nooit kwaad. En gelukkig zijn er ook veel roulette varianten zodat niemand zich hoeft te vervelen. De meeste zijn als afwisseling erg leuk. Tijd om even een paar van die roulette varianten onder elkaar zetten.

Lightning Roulette

maak kennis met de leukste roulette variantenEen roulette variant die we tegenwoordig veel zien, is Lightning Roulette. Dat is gewoon roulette waaraan een extra feature is toegevoegd. Een feature waarmee je maar liefst 500 keer je eigen inzet kunt winnen. Veel meer dus dan bij gewoon roulette. Speel je namelijk bij Lightning roulette op specifieke nummers (de zogenaamde plein inzet) en slaat op jouw nummer ‘de bliksem in’ tijdens de spelronde? Dan kun je wel 50 tot 500 keer je inzet winnen, in plaats van de gewone 35x. Men heeft dus op die manier een soort jackpot ingebouwd waarmee het ook bij roulette mogelijk is af en toe echt groot te winnen. Dat kost wel iets, want de reguliere uitbetalingen bij een gewone winst zijn wat lager. 30:1 in plaats van 35:1.

In de categorie snelle roulette varianten: Speed roulette

Bij Speed roulette gaat het inderdaad puur om de snelheid. Spelbouwer Evolution Gaming heeft een snel live roulettespel ontwikkeld. Door het gebruik van een iets andere roulette cilinder, speciale software die snel de gevallen nummers herkend, en een speciale training voor de croupiers om het tempo hoog te houden, kan er iedere 25 seconden een ronde worden gedraaid. Op een normale tafel komt men tot zo’n 90 tot 95 spins per uur, bij speed roulette gaat dat richting de 145 spins. Of je dat leuk vindt, moet je overigens helemaal zelf weten. Sommige mensen vinden de charme van roulette nu juist dat het een beetje onthaast. In dat geval moet je speed roulette links laten liggen.

Golden Ball roulette

Een andere populaire roulette variant is Golden Ball roulette. Dit is een normaal roulettespel met één bijzondere uitbreiding. Waar normaal roulette bestaat uit individuele rondes die onafhankelijk van elkaar worden gespeeld, hebben de spelers bij Golden Ball ook nog een soort onderlinge competitie. Gedurende 20 rondes wordt van spelers een ranglijst met de resultaten bijgehouden. De winnaar daarvan mag na de 20e ronde de Golden Ball ronde spelen met speciale prijzen. Een soort bonusronde waarvoor je dus eerst succesvoller moet zijn geweest dan de andere spelers aan de tafel.

Veel plezier met je roulette varianten

Natuurlijk zijn er nog veel meer varianten. Ook het traditionele roulette spel kent al veel verschillende uitvoeringen. Het bekendste verschil is dat tussen gewoon Europese roulette zoals wij dat het beste kennen en Amerikaans roulette. Bij Amerikaans roulette is de volgorde van de nummers op het roulettewiel anders, maar belangrijker is dat Amerikaans roulette een extra nul heeft. Om die reden is het spel ook eigenlijk niet aan te raden. Want die extra nul betekent dat je bij iedere spin van het wiel een extra kans hebt dat het balletje op een nul komt en dus niet op jouw nummer, in jouw kolom, of op rood of zwart. Tel uit je verlies.

Maar dat doet allemaal niets af aan het feit dat het af en toe leuk is om te wisselen tussen de verschillende roulette varianten. Veel plezier ermee.