Heb jij al kennisgemaakt met de van Gogh slot game? Ik had er al eerder van gehoord via een slot liefhebbers in Engeland, maar heb het spel nu zelf in de online casino’s gezien en er een paar kennismaking spins mee gedraaid. Erg leuk natuurlijk om een Nederlandse schilder als inspiratie voor een slotmachine gebruikt te zien worden. Sowieso bijzonder want kunst en cultuur gerelateerde thema’s worden zelden gebruikt, terwijl er natuurlijk veel mogelijk is met kunst.

Is de van Gogh slot game geslaagd?

Van Gogh slot game voor de kunstliefhebbersJa hoor, je kunt er prima leuke spins mee spelen en het geheel ziet er fris uit dankzij het mooie kleurgebruik. Dat kan natuurlijk ook niet anders met dit thema. Een paar opmerkingen zijn er wel te maken over de look & feel. Hoewel Vincent van Gogh zelf als Wild symbool regelmatig voorbij komt, missen we toch wat zaken uit zijn oeuvre. Natuurlijk is ons nationale symbool mede bekend vanwege de bloemen. Maar hij is ook bekend door de fraaie impressionistische terrassen bij nacht en andere levendige schilderijen. We zien echter alleen maar gevulde bloemenvazen en fruitschalen voorbijkomen. Of het een rechten kwestie is of alleen gemakzucht weten we niet, maar feit is dat je deze slot niet moet gebruiken als cursus kunstgeschiedenis.

Muziek bij de van Gogh slot game

Iets soortgelijks geldt voor het muziekje. We weten dat van Gogh zwaarmoedig was en aan stemmingswisselingen leed. Misschien willen de spelmakers ook op dat vlak in stijl blijven, maar het depressieve begeleidende muziekje bij deze slot had wat mij betreft wat levendiger gemogen.

Erg leuke slot game om te spelen

Dat neemt niet weg dat de verdere van Gogh slot game erg leuk was om te spelen. Het spel werkt met 5 rollen en 3 rijen, met 20 winlijnen. Je kunt inzetten van een dubbeltje tot 100 euro per spin. De RTP is prima in orde met 96,87 procent waarbij ik de variantie op hoog inschat. Dat heeft vooral te maken met het feit dat de bonusrondes erg lucratief kunnen zijn maar uiteraard zelden zo goed uitbetalen. Dat betekent tegelijkertijd dat op andere momenten wat minder wordt uitbetaald. In theorie kun je tot 10.000 keer je inzet winnen met zo’n bonusronde. Als je dan met 100 euro speelt, kun je … enfin, dat gaat dus niet gebeuren, maar het kán wel.

De typische van Gogh symbolen zijn het meeste waard, met de zonnebloemen als klapstuk (1000 punten). De andere bloemen zijn 800 punten, het fruit tussen de 200 en 600. De lagere symbolen (kaartsymbolen) keren tussen de 50 en 100 punten uit. Het zelfportret van Van Gogh fungeert als Wild symbool.

Met behulp van de bonussymbolen en het schilderspalet dat kan verschijnen, spaar je voor bijvoorbeeld extra spins, extra multipliers of extra wilds. Ook kun je lagere symbolen vervangen door hoger scorende symbolen.

Meer kunst slot games spelen?

Voor de liefhebbers is er overigens een slotmachine ontwikkelaar die een hele serie slot games heeft ontwikkeld met schilders als onderwerp. High5Games heeft slots gebouwd met als thema onder andere Michelangelo, Leonardo da Vinci, maar ook onze eigen Rembrandt. Veel plezier ermee.