Ga jij wedden op de Elfstedentocht?

Schaatsen is net zo Nederlands als erwtensoep en sinterklaas. Geen wonder dat schaatsweddenschappen en met name de elfstedentochts koorts meteen na de eerste vorst en sneeuwval alweer zo populair zijn geworden. In dit artikel vertellen wij je over wedden op schaatswedstrijden. Je hoeft er niet meer voor naar het postkantoor, het kan gewoon online.

Het schaatsseizoen is weer begonnen en daarmee ook de weddenschappen op schaatsen. De laatste jaren worden er online steeds meer weddenschappen aangeboden en natuurlijk is dar ook elk jaar weer de discussie over de elfstedentocht al dan niet door zal gaan. Dat het zo populair is komt doordat de reguliere aanbieders, zoals postkantoren, maar een beperkt aantal wedstrijden mogen aanbieden. Daarnaast is het zo dat er tegenwoordig bijna ieder weekend wel een schaatswedstrijd is. Genoeg te wedden dus.

Wedden op diverse disciplines bij het schaatsen

De beste bookmakers voor schaatsweddenschappen zijn uiteraard Unibet en daarnaast ook Bet-at-home en Betsson. Je kunt op deze websites op verschillende soorten wedstrijden en afstanden inzetten. Het is maar net waar jij het meeste verstand van hebt of wat je het leukst vindt om naar te kijken. Op dit moment is het lange baan schaatsen het populairst. Dat is het bekende werk op de 400 meterbaan met afstanden van 500 meter tot 10 kilometer. Met name op de lange afstanden is onze Sven Kramer natuurlijk de grote favoriet.

Shorttrack schaatswedstrijden

Verder wordt er ook veel gewed op short track schaatsen. Doordat steeds van kopman wordt gewisseld, de snelheid hoog ligt en er vaak onverwachte wendigen zijn, is het spannend om hier op te wedden. Een derde variant is het marathon schaatsen. Een marathon wordt ook vaak verreden op een 400 meter baan. Er worden dan tussen de 25 en 250 rondes gereden. We hebben met een beetje geluk ook nog wel een marathon op natuurijs deze winter. Dat is natuurlijk nog veel mooier. Vergeet niet in te zetten op je favoriet.

Kunstschaatsten

De laatste schaatsdiscipline waar je op kunt wedden is kunstschaatsen. Dat is eigenlijk een totaal andere tak van sport. Je wedt niet op de snelste tijd, maar op de best uitgevoerde kür met de hoogste juryscore.

Verstand van zaken is hoge kans op winst!

Winnen met wedden op sport

Als je wilt winnen met sportweddenschappen is het altijd belangrijk dat je verstand hebt van de sport. Verdiep je dus in het schaatsonderdeel waar je op wilt wedden. En bestudeer vervolgens de schaatsers. Niet alleen op de ijsbaan, ook daar buiten. Hoe is zijn vorm? Hoe is de relatie met de coach? Hoe gaat het met zijn privéleven? Dat is allemaal belangrijk.

Om dat soort dingen te weten kun je je abonneren op een schaatstijdschrift of bepaalde websites goed bijhouden. Natuurlijk is het ook handig om de wedstrijden te kijken.

Bedenk verder wat de reputatie is van een speler. Wint hij ook op deze specifieke baan of kun je beter op een gevaarlijke outsider wedden. De laatste tip: wacht tot het laatste moment met inzetten. Zo weet je hoe anderen de prestaties van de schaatsers inschatten en daarnaast gebeurt er in het schaatsen vaak nog van alles op het laatste moment. Denk aan de ijskwaliteit of een diskwalificatie van een schaatser. Als je alles in overweging hebt genomen, kun je met een gerust hard een goede schaats weddenschap aangaan. Veel plezier!